Platforma Targu Neamt

Platformă Târgu-Neamț

Beneficii

                                

  • 180 de persoane participante la cursuri de formare profesională – calificare, din care minim 162 de persoane dobândesc o calificare la încetarea calității de participant, dintre care 4 persoane de etnie romă. Aceștia vor beneficia de pachete de hrană pe toată perioada de derulare a cursurilor și de subvenție pentru participare în valoare de 1.440,00 lei.
  • 14 persoane participante la programul de ucenicie vor participa la workshop-urile organizate în proiect. Aceștia vor beneficia de subvenție acordată angajatorilor pentru ucenici din partea AJOFM.
  • 14 persoane vor participa la cursul de inițiere “competențe antreprenoriale”, urmând ca la finalul cursului aceștia să prezinte un plan de afaceri. Comisia de selecție va analiza toate planurile de afaceri, câștigătorii beneficiind de un micro-grant în valoare de 116 000 lei. Totodată, cursanții vor primi pachete de hrană pe toată perioada de derulare a cursului, materiale direct atribuibile susținerii activității de formare (agendă, pix, creion, dosar cu șina, 1 top hârtie) și consultanță în vederea inițierii și gestionării afacerilor.
  • 40 de elevi participanti la programul de tip “școala după școală” vor beneficia de pachete de hrană pe toată perioada de derulare a activității, materiale direct atribuibile activității de educație (câte un pachet/lună ce conține: 2 caiete de limba română, 2 caiete de matematică, pix/stilou, creion, dosar cu șină, 1 top hârtie) și subvenție în valoare de 1,800.00 lei/an.
  • Din totalul de 216 persoane ce beneficiază de măsuri de ocupare, 56 de persoane vor avea un loc de muncă, iar alți 14 o activitate independentă, la incetarea calității de participant. Pentru angajatorii celor 56 de persoane vor fi acordate subvenții pentru încadrarea în munca, din partea AJOFM, în sumă de 2.250,00 lei, conform reglementărilor OUG 60/2018.
  • Cei 256 membri ai grupului țintă vor beneficia de pachete de igienă anual ce vor fi distribuite de către echipa mobilă și vor beneficia de consiliere familială, vor participa la cele 2 workshop-uri/campanii de informare, în vederea combaterii discriminării și promovării multiculturalismului.
Scroll to Top